Author Topic: General -Not Cut- rod holes  (Read 2612 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline patrydufTopic starter

  • Premier Member
  • *****
  • Posts: 1041
  • Country: ca
  • Gender: Male
General -Not Cut- rod holes
« on: Jan 18, 2017, 20:40:14 PM »
I wish we had a tick mark somewhere in the database to NOT CUT the tie rod holes for the whole database.
I have a couple of hundred stiffeners to set the tie rod hole diameter to NOT CUT because the client doesn't want the holes.
He receives a lot of MAJ files with weird stiffeners from many clients that botch the way they build their database and he prefers no hole to a lot of misplaced holes...
"Whether you think you can or you can't - YOU'RE RIGHT."
"Que vous croyiez pouvoir ou non - VOUS AVEZ RAISON."

Yvon Dufresne - Novybec
CADmep, CAMduct, Revit, eVolve

Offline vtx1300r

  • Senior Member
  • ****
  • Posts: 428
  • Country: us
  • Gender: Male
    • ENGworks
Re: General -Not Cut- rod holes
« Reply #1 on: Sep 19, 2017, 17:51:58 PM »
Do you know of a script that would "fix" this?
Autodesk Fabrication CADmep 2018
Navis Manage 2018

*A world without women would be a pain in the a** *

Offline patrydufTopic starter

  • Premier Member
  • *****
  • Posts: 1041
  • Country: ca
  • Gender: Male
Re: General -Not Cut- rod holes
« Reply #2 on: Sep 19, 2017, 17:56:09 PM »
Hi vtx,
 No. I started working on something to do that work, but I realized that by the time I would finish, I'd have the time to do it "by hand"...
...so I did it by hand!
"Whether you think you can or you can't - YOU'RE RIGHT."
"Que vous croyiez pouvoir ou non - VOUS AVEZ RAISON."

Yvon Dufresne - Novybec
CADmep, CAMduct, Revit, eVolve

Offline vtx1300r

  • Senior Member
  • ****
  • Posts: 428
  • Country: us
  • Gender: Male
    • ENGworks
Re: General -Not Cut- rod holes
« Reply #3 on: Sep 19, 2017, 18:17:06 PM »
Ah.  I've got a client that is griping that the holes are still showing but the job is finished (5 floors) and he's only now camming 1st floor.  He hasn't said but is expecting me to change each piece. 
Autodesk Fabrication CADmep 2018
Navis Manage 2018

*A world without women would be a pain in the a** *

Offline bparrell

  • Premier Member
  • *****
  • Posts: 8814
  • Country: us
  • Gender: Male
Re: General -Not Cut- rod holes
« Reply #4 on: Sep 19, 2017, 18:41:30 PM »
Can you not just run this

item.stiffener[1].value="none"
item.stiffener[1].locked="true"

Just run a report first on qty than run script
The SoCAL (VERY OLDMAN NOW) Kid! LOOKING FORWARD TO MORE  HOLIDAYS BOB  ::) ::)  
WIN 10 O.S
Revit/Fabrication 2022/BDSU 2022
RUDOLPH and SLETTEN
MEP COORDINATOR

Offline patrydufTopic starter

  • Premier Member
  • *****
  • Posts: 1041
  • Country: ca
  • Gender: Male
Re: General -Not Cut- rod holes
« Reply #5 on: Sep 19, 2017, 19:07:56 PM »
This would remove all stiffener I think.
The stiffeners and the quantity have to stay.
Just the rod holes have to be set to "No Cut" in bulk.
We have to go into each stiffener in the database and set the value manually.
"Whether you think you can or you can't - YOU'RE RIGHT."
"Que vous croyiez pouvoir ou non - VOUS AVEZ RAISON."

Yvon Dufresne - Novybec
CADmep, CAMduct, Revit, eVolve

Offline bparrell

  • Premier Member
  • *****
  • Posts: 8814
  • Country: us
  • Gender: Male
Re: General -Not Cut- rod holes
« Reply #6 on: Sep 19, 2017, 19:14:49 PM »
That's why you run a stiffener report first before running script. Can't recall if the burn holes can be turned off by themselves. Maybe
The SoCAL (VERY OLDMAN NOW) Kid! LOOKING FORWARD TO MORE  HOLIDAYS BOB  ::) ::)  
WIN 10 O.S
Revit/Fabrication 2022/BDSU 2022
RUDOLPH and SLETTEN
MEP COORDINATOR

Offline Darren Young

  • Premier Member
  • *****
  • Posts: 1968
  • Country: us
  • Gender: Male
    • BIM There Done That.
Re: General -Not Cut- rod holes
« Reply #7 on: Sep 19, 2017, 19:18:35 PM »
If it was drawn using the client's Fab DB, then the stiffeners should be per their setup and correct.

If it was done with a different DB than the clients, I'd "Highly" recommend they reapply their spec to the job.

Or, duplicate the stiffeners, then duplicate the specs and reapply.

They really need to make a 3d printer that prints ductwork out of pooky.


Offline bparrell

  • Premier Member
  • *****
  • Posts: 8814
  • Country: us
  • Gender: Male
Re: General -Not Cut- rod holes
« Reply #8 on: Sep 19, 2017, 19:21:13 PM »
Quote from: Darren Young
They really need to make a 3d printer that prints ductwork out of pooky.

Good one. on a roll
The SoCAL (VERY OLDMAN NOW) Kid! LOOKING FORWARD TO MORE  HOLIDAYS BOB  ::) ::)  
WIN 10 O.S
Revit/Fabrication 2022/BDSU 2022
RUDOLPH and SLETTEN
MEP COORDINATOR