Author Topic: Fabrication fitting could not be made to fit...  (Read 519 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline patrydufTopic starter

  • Premier Member
  • *****
  • Posts: 901
  • Country: ca
  • Gender: Male
    • Dessins Novybec inc.
Fabrication fitting could not be made to fit...
« on: Jun 14, 2017, 10:14:56 PM »
When trying to use the "Multi-point routing" feature in Revit 2018, I get this message on particular materials:
"Fabrication fitting could not be made to fit. There were connections that could not be coupled."
Let's say I start with galvanized, it works fine.
Still in the same service and specs, starting with another material pops that message as soon as a fitting is involved.
I looks like it has something to do with the connectors and the connectivity.
Anyone had this situation?
"Whether you think you can or you can't - YOU'RE RIGHT."
"Que vous croyiez pouvoir ou non - VOUS AVEZ RAISON."

Yvon Dufresne - Novybec
CADmep, CAMduct, Revit 2018

Offline patrydufTopic starter

  • Premier Member
  • *****
  • Posts: 901
  • Country: ca
  • Gender: Male
    • Dessins Novybec inc.
Re: Fabrication fitting could not be made to fit...
« Reply #1 on: Jun 14, 2017, 10:15:45 PM »
Now I get Black straights and galvanized fittings...  ???

(EDIT - Removed all "connectivity" parameters in the connectors for this result)
« Last Edit: Jun 15, 2017, 12:50:16 PM by patryduf »
"Whether you think you can or you can't - YOU'RE RIGHT."
"Que vous croyiez pouvoir ou non - VOUS AVEZ RAISON."

Yvon Dufresne - Novybec
CADmep, CAMduct, Revit 2018

Offline patrydufTopic starter

  • Premier Member
  • *****
  • Posts: 901
  • Country: ca
  • Gender: Male
    • Dessins Novybec inc.
Re: Fabrication fitting could not be made to fit...
« Reply #2 on: Jun 14, 2017, 11:46:02 PM »
If I want all black, I have to set it the default material in the specification, then reload the configuration...
Otherwise, only the straights are black and fittings are "default", in this case, gavanized.

I tested with Stainless as default and all straights get the material I set in the properties and all fittings are stainless.

I just hope this is not "by design"!?

There has to be a material carry over that I'm missing somewhere.

(Edit - see https://knowledge.autodesk.com/community/screencast/da133951-0902-4a8f-b293-db46338e9473 , but I appologize for the bad audio and bad accent)
« Last Edit: Jun 15, 2017, 02:47:39 PM by patryduf »
"Whether you think you can or you can't - YOU'RE RIGHT."
"Que vous croyiez pouvoir ou non - VOUS AVEZ RAISON."

Yvon Dufresne - Novybec
CADmep, CAMduct, Revit 2018