Author Topic: Tag Leader  (Read 366 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Alina.autocadTopic starter

  • Premier Member
  • *****
  • Posts: 762
  • Country: us
  • Gender: Female
Tag Leader
« on: Jul 13, 2018, 06:29:16 PM »
Do any of you know setting that controls leader on/off?
I want to use MOVETEXT command but it automatically pulls the leader out and I do need it.

I tried in database-> annotation tab->number text->offset x,y set to 0 and it did not do anything

Thanks!

Offline bparrell

  • Premier Member
  • *****
  • Posts: 8746
  • Country: us
  • Gender: Male
Re: Tag Leader
« Reply #1 on: Jul 13, 2018, 06:52:46 PM »
not sure what you want but there's a command called resetleaderpos
The SoCAL (VERY OLDMAN NOW) Kid! LOOKING FORWARD TO MORE  HOLIDAYS BOB  ::) ::)  
WIN 10 O.S
Fabrication 2018/BDSU 2018
RUDOLPH and SLETTEN
MEP COORDINATOR

Offline Alina.autocadTopic starter

  • Premier Member
  • *****
  • Posts: 762
  • Country: us
  • Gender: Female
Re: Tag Leader
« Reply #2 on: Jul 13, 2018, 07:36:30 PM »
I have  tag numbers in my spools with no leader but when I want to use command movetext it automatically brings a leader out of tag number. So, I was wondering if there is a way to turn off the leader while using movetext command
Hope this make sense.

Offline SSchmitt85

  • Active Member
  • **
  • Posts: 38
  • Country: us
  • Gender: Male
Re: Tag Leader
« Reply #3 on: Jul 14, 2018, 05:38:23 PM »
You would have to toggle that setting on and off.
~Therapy is expensive.... But popping bubble wrap is cheap and effective~

Offline APD.Orphan

  • Active Member
  • **
  • Posts: 4
  • Country: us
  • Gender: Male
Re: Tag Leader
« Reply #4 on: Jul 16, 2018, 11:02:21 PM »
Don't use the MOVETEXT Command. Highlight the tag and grab it by its blue node. Ill check more after work to think of more ways

Offline SOstendorf

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 221
  • Country: us
  • Gender: Male
Re: Tag Leader
« Reply #5 on: Jul 17, 2018, 06:56:34 PM »
Uncheck the box for "Lock leader in position when moving" in the database and you should be good to go.
Shawn Ostendorf
Autodesk BDSU,Fabrication CADmep 2018,Fabrication ESTmep 2018
Dell Precision 7520,Windows 10 Pro,Intel Xenon (R) CPU E3-1535M V6 @ 3.10GHz,32GB RAM

Offline Alina.autocadTopic starter

  • Premier Member
  • *****
  • Posts: 762
  • Country: us
  • Gender: Female
Re: Tag Leader
« Reply #6 on: Jul 18, 2018, 03:42:44 PM »
That was easy! Thank you so much!

Offline VirtualPilot

  • Premier Member
  • *****
  • Posts: 6418
  • Country: us
  • Gender: Male
Re: Tag Leader
« Reply #7 on: Jul 26, 2018, 02:09:15 PM »
Yeah, as mentioned above, no command needed to move them, just grab them, unless they happen to be on vertical ducts, then you'll need the command...
Santos Cedeno
CAD/BIM Mgr - DIXIE Metal Products
Adesk Design Suite 2016 - FAB CAD - FAB CAM - FAB EST / SP 4
DELL T-5810 Intel Xeon 3.50Mhz - 16Gig RAM - 4Gig AMD FirePro 5100 - W10/64 - 1T HD

Offline Alina.autocadTopic starter

  • Premier Member
  • *****
  • Posts: 762
  • Country: us
  • Gender: Female
Re: Tag Leader
« Reply #8 on: Jul 27, 2018, 09:07:34 PM »
I am using both (depends on the complexity of my drawings), so it really helped me to get rid of the leader.

Offline cyan

  • Premier Member
  • *****
  • Posts: 594
  • Country: us
  • Gender: Male
Re: Tag Leader
« Reply #9 on: Jul 31, 2018, 01:21:57 AM »
Something I've done and seen others do is using ALIASEDIT and setting up easy hotkeys for annotation functions like this.

I set RR to be ROTTEXT, TT to be MOVETEXT, etc.

I might be weird but I actually prefer MOVETEXT functionality over the grips, but definitely not typing out the command or hunting buttons.

Offline VirtualPilot

  • Premier Member
  • *****
  • Posts: 6418
  • Country: us
  • Gender: Male
Re: Tag Leader
« Reply #10 on: Aug 01, 2018, 06:36:55 PM »
Something I've done and seen others do is using ALIASEDIT and setting up easy hotkeys for annotation functions like this.

I set RR to be ROTTEXT, TT to be MOVETEXT, etc.

I might be weird but I actually prefer MOVETEXT functionality over the grips, but definitely not typing out the command or hunting buttons.

Nothing weird, mine is QQ for moving tags and text and QW to rotate them, only reason I used those letters, they are very easy to reach   ;D
Santos Cedeno
CAD/BIM Mgr - DIXIE Metal Products
Adesk Design Suite 2016 - FAB CAD - FAB CAM - FAB EST / SP 4
DELL T-5810 Intel Xeon 3.50Mhz - 16Gig RAM - 4Gig AMD FirePro 5100 - W10/64 - 1T HD