Author Topic: Item Properties - Options - Catalogue  (Read 1404 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline jmortonTopic starter

  • Senior Member
  • ****
  • Posts: 417
  • Country: gb
  • Gender: Male
Item Properties - Options - Catalogue
« on: Mar 20, 2023, 15:10:17 PM »
Does anyone know how to uncheck the "Catalogue" flag in multiple items in a drawing?

*John*

Offline cadbyken

  • Premier Member
  • *****
  • Posts: 5325
  • Country: us
  • Gender: Male
Re: Item Properties - Options - Catalogue
« Reply #1 on: Mar 20, 2023, 16:55:31 PM »
Not sure why you would want to do that.  Typically, catalogued items contain multiple sizes.  If you did, the itms would go back to a default size, loose connectivity, etc.
Ken Taylor - Atlantic Constructors, Inc
BIM Technology & Database Manager
Revit - not ready for Primetime given all of the add-ons, work arounds, and general issues with Fabrication in Revit.  Tired of them taking our money for little results.

Offline jmortonTopic starter

  • Senior Member
  • ****
  • Posts: 417
  • Country: gb
  • Gender: Male
Re: Item Properties - Options - Catalogue
« Reply #2 on: Mar 20, 2023, 18:14:29 PM »
Not sure why you would want to do that.  Typically, catalogued items contain multiple sizes.  If you did, the itms would go back to a default size, loose connectivity, etc.

In this case, it is a drawing that I have picked up that needs a lot of mods.
Somehow, the originator has every single item set as catalogue - such as rectangular straights etc. No product lists, no set dims or connectivity. I just want to set them correctly.
*John*

Offline cadbyken

  • Premier Member
  • *****
  • Posts: 5325
  • Country: us
  • Gender: Male
Re: Item Properties - Options - Catalogue
« Reply #3 on: Mar 20, 2023, 22:05:29 PM »
Yeah, I tried via scripting but didn't find an easy solution.  May be others with chime in.
« Last Edit: Mar 20, 2023, 22:17:54 PM by cadbyken »
Ken Taylor - Atlantic Constructors, Inc
BIM Technology & Database Manager
Revit - not ready for Primetime given all of the add-ons, work arounds, and general issues with Fabrication in Revit.  Tired of them taking our money for little results.

Offline cadbyken

  • Premier Member
  • *****
  • Posts: 5325
  • Country: us
  • Gender: Male
Re: Item Properties - Options - Catalogue
« Reply #4 on: Mar 23, 2023, 17:07:09 PM »
I dug into this a little further using the reference on Darrenjyoung.com.  The field item.catalogue is set to read only.  Make sense since trying to write to that field would destroy the sizes in most cases.

I will have to remember this trick.  Seems like an interesting way to protect work within the model.
Ken Taylor - Atlantic Constructors, Inc
BIM Technology & Database Manager
Revit - not ready for Primetime given all of the add-ons, work arounds, and general issues with Fabrication in Revit.  Tired of them taking our money for little results.

Offline ksperop37

  • Premier Member
  • *****
  • Posts: 533
  • Country: us
  • Gender: Male
Re: Item Properties - Options - Catalogue
« Reply #5 on: Mar 28, 2023, 17:24:06 PM »
you should be able to hold shift + right-click on the ITM in the library folders and select "uncatalog"
Kyle

AutoCad MEP 2016; Fabrication CADmep 2016; Navisworks Manage 2016; Revit 2016
HP Elitebook 8760w; Windows 8.1 Enterprise; 64-bit; 16GB RAM; NVIDIA Quadro 4000M

Offline cadbyken

  • Premier Member
  • *****
  • Posts: 5325
  • Country: us
  • Gender: Male
Re: Item Properties - Options - Catalogue
« Reply #6 on: Mar 28, 2023, 19:29:49 PM »
He is trying to uncatalog in the model.
Ken Taylor - Atlantic Constructors, Inc
BIM Technology & Database Manager
Revit - not ready for Primetime given all of the add-ons, work arounds, and general issues with Fabrication in Revit.  Tired of them taking our money for little results.