XtraCAD.com

Fabrication in Revit® => eVolve Mechanical Users => Topic started by: Tye Austin on Jun 24, 2022, 20:07:44 PM

Title: Issue with Rise/Drop symbols showing
Post by: Tye Austin on Jun 24, 2022, 20:07:44 PM
I have turned them off in the pipe systems and in the FabricationMEP Database but they still show.  Anybody have this issue and have any luck getting these to now show?

I found that if I set my View Range to "unlimited" in both directions they go away but can't keep that for plotting...  They do not cross any of the view range planes either...  just all vertical pipe showing a Rise/Drop symbol....

Example attached.
Title: Re: Issue with Rise/Drop symbols showing
Post by: bobcat09 on Jun 24, 2022, 20:19:40 PM
Did you check both the database and service settings? And your wanting these to not show, correct?
Title: Re: Issue with Rise/Drop symbols showing
Post by: chris4455 on Jun 25, 2022, 09:50:25 AM
In Revit under visibility graphics you should be able to turn them off as well in the met pipe category if expanded.
Title: Re: Issue with Rise/Drop symbols showing
Post by: Tye Austin on Jun 29, 2022, 15:04:29 PM
In Revit under visibility graphics you should be able to turn them off as well in the met pipe category if expanded.

No.   None of the Revit graphics controls affected them.  it ended up being a Fabrication database change.  in the services we just had to change the "use default" to "none" on all of the services...
Title: Re: Issue with Rise/Drop symbols showing
Post by: Tye Austin on Jun 29, 2022, 15:06:04 PM
Did you check both the database and service settings? And your wanting these to not show, correct?

Yep.  we had to change the "use default" to "none" in the database...   What a pain that Revit doesn't allow you to control them within the program...
Title: Re: Issue with Rise/Drop symbols showing
Post by: chris4455 on Jul 01, 2022, 23:59:30 PM
Did you check both the database and service settings? And your wanting these to not show, correct?

Yep.  we had to change the "use default" to "none" in the database...   What a pain that Revit doesn't allow you to control them within the program...

It's strange that in Revit for duct if I turn them off in visibility graphics they turn off.