XtraCAD.com

Fabrication in Revit® => Dynamo for Autodesk┬« Revit => Topic started by: matj411 on May 28, 2019, 16:41:35 PM

Title: Adding Family to Rod End Location
Post by: matj411 on May 28, 2019, 16:41:35 PM
I'm trying to add a family instance to all the xyz coordinates of the Rod End Location of MEP fabrication Hangers. Anyone?
Title: Re: Adding Family to Rod End Location
Post by: Jburkett on Jul 26, 2019, 18:04:55 PM
Have you tried using the export .csv node and kick out the points that way? A little less content to add to your Revit project by doing it.
Title: Re: Adding Family to Rod End Location
Post by: brady0542 on Aug 27, 2019, 01:33:41 AM
It looks like you have access to Point layout. It will do this automatically.

Another thing you can do is just find the location of the hanger and then update the Z point to the level elevation that you want.
Title: Re: Adding Family to Rod End Location
Post by: Axl on Jan 26, 2021, 22:28:29 PM
With a little python you can use

n = 1 if it is a clevis
n = 1 and 2 for two rod's hangers

x = ElementHere.GetRodInfo() << This will substract all the Rod related information
x.GetRodEndPosition(n)" that will give you the points you need

I hope this makes sense, I use this to run trimble check scripts that will report if a hanger has been moved since the last update, but I think is what you looking for.
Title: Re: Adding Family to Rod End Location
Post by: bitterfitter on Mar 17, 2022, 15:42:07 PM
I'm trying to add a family instance to all the xyz coordinates of the Rod End Location of MEP fabrication Hangers. Anyone?

Not sure if you ever found the script you were looking for above?  if you still need help let me know.  I have a script that I use to place families on the top of Fabrication hangers.
Title: Re: Adding Family to Rod End Location
Post by: chris4455 on Jun 28, 2022, 01:39:29 AM
I'm trying to add a family instance to all the xyz coordinates of the Rod End Location of MEP fabrication Hangers. Anyone?

Not sure if you ever found the script you were looking for above?  if you still need help let me know.  I have a script that I use to place families on the top of Fabrication hangers.

Would you mind sharing?
Title: Re: Adding Family to Rod End Location
Post by: bitterfitter on Jun 28, 2022, 14:49:31 PM
Chris4455 - PM sent
Title: Re: Adding Family to Rod End Location
Post by: Nicholas-N on Feb 13, 2023, 19:29:33 PM
Good afternoon,

Is the family what you use in lieu of using the Area Of Influence parameter in each hanger ITM?

I am having the issue right now of showing all Area Of Influence circles as part of the ITM for coordination, but need to get rid of them for my shop drawings. I was hoping there is someone else with the same issue that has looked into a dynamo script that just sets the Area Of Influence to 0 or something like that.
Title: Re: Adding Family to Rod End Location
Post by: cadbyken on May 16, 2023, 13:22:25 PM
Good afternoon,

Is the family what you use in lieu of using the Area Of Influence parameter in each hanger ITM?

I am having the issue right now of showing all Area Of Influence circles as part of the ITM for coordination, but need to get rid of them for my shop drawings. I was hoping there is someone else with the same issue that has looked into a dynamo script that just sets the Area Of Influence to 0 or something like that.
if the area of influence is into the slab, can you pull the Top View Range down to the bottom of the slab to get the to disappear?  That may hose sleeves but we don't show them on our final drawings, just slab opening drawings.